top of page

DOSPĚLOST

Jako, čím víc si myslím, že už to mám vychytaný, že jsem sama sebou a mám všechno pořešeno, tím víc se vyplavují ty mini pidi věcičky, který mi ukazujou, že ani prd :-D


PODZIM je dospělost, tak se možná proto vyvalujou témata s tím spojený 🍁🍂


Takže na co jsem přišla:

🍃 Ego - je při dospělosti klidný a nasycený. Jsem ve svém středu, vím, co jsou moje silné stránky, kde jsou moje limity, miluji se, jsem na sebe hodná a vím, že nic nevím.

🍃 Nemusím se obhajovat nebo vysvětlovat.

🍃 Nemusím se bát nepřijetí, já sebe přijímám. Nebo konkurence, protože já jsem já. Nemusím se bát říct ne, protože vím, že už by to bylo moc.

🍃 Nemusím se bát říct někomu, že se mi moc líbilo, co udělal, protože mě nijak neohrozí, když si "o sobě začne myslet" (což je samozřejmě blbost).

🍃 Nemusím se bát chyby!

🍃 Jsem schopná přijmout, že má někdo na věc naprosto jinej názor, protože vychází z naprosto jiných okolností a má naprosto jiný životní zkušenosti. A nemusím ho přesvědčovat o své pravdě, prostě ji budu žít dál.

🍃 Jsem si rovná s ostatními. To je důležitý. I s mýma rodičema i s prarodičema. Mám k nim úctu a jsme na jedné úrovni. Takže nemusím naplňovat jejich očekávání. Nemusím se stavět do role dítěte, které je tu vždy pro ukonejšení jejich pošramoceného ega. Můžu je podpořit tím, že jim ukážu, že to zvládnou sami. A můžu to udělat bez spratkovitosti puberťáka (toto je můj standardnější případ). A vždycky to zvládnou.

🍃 Miluju svoje chyby,

🍃 A jsem tvůrce. Nemusím na nikoho čekat, nikoho se ptát, nikomu vyčítat, že mi to neřekl nebo že mi to ještě neporadil.


Ten vnitřní stav dospělosti je zásadní. To, že o tom já sama vím. A že to vyzařuju.

Kolikrát jsem řekla ne a ten druhej to nepobral a bylo to nepříjemný na všechny strany a nakonec jsem řekla ANO :-D Ale když řeknu dospělý NE, tak jsou nakonec spokojený obě strany. To je pecka.


Málokdo z nás měl tu možnost dospět. Z mnoha různejch důvodů. Například, že už se k tomu nedělaj žádný obřady a rituály.

Tak nám držím pěsti, ať se v tom nějak prohrabem 🧡💛❤


Takhle napsaný to zní fajn jednoduše.

Tak si to vytisknu a až budu zase na dně, pročtu si to :-D


Co vy, jak to máte?


65 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page